top of page
Babyshoot-den-haag.jpg

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Wat leuk dat je een newbornshoot hebt gepland bij mij. Om je optimaal voor te bereiden op de shoot kun je mijn tips doornemen. Zo zorgen we er samen voor dat de foto’s prachtig worden.

Newbornshoot

De ruimtes

 Eén van de belangrijkste aspecten voor mooie foto’s is het licht. Ik zoek altijd de lichtste ruimtes van jullie huis op. Jullie slaapkamer en de babykamer zijn mooie plekken om foto’s te maken. Het is fijn als deze ruimtes van te voren goed opgeruimd zijn. Ook is het mooi als het bed van de klossen gehaald kan worden, als dit geen probleem is. Zouden jullie mij wat simpele foto’s van deze ruimtes kunnen mailen of sturen via Instagram? Dan kan ik een inschatting maken van de lichtsituatie.

Beddengoed

Ik gebruik jullie bed om foto’s van jullie met de baby te maken en maak er ook foto’s van de baby alleen. Voor een mooie en rustige achtergrond raad ik effen beddengoed aan in een natuurlijke tint aan. Bijvoorbeeld crème, terracotta, zandkleur of zachtroze. Een tip voor beddengoed: Crisp sheets is heel mooi, Wehkamp heeft ook neutrale tinten beddengoed. Qua stof is katoen of linnen heel mooi op beeld. Een sprei kan ook mooi werken. Spierwit beddengoed raad ik af.

Babyshoot-den-haag.jpg

De kleding

Voel je vrij om jezelf te zijn en trek vooral aan waar jij je fijn bij voelt. Ik raad aan om kleding in natuurlijke tinten te kiezen. Denk aan crème, nude, zachtroze, roest, bruin, zandkleur, grijs, okergeel of donkergroen. De kleding is heel bepalend voor hoe de uiteindelijke foto eruit komt te zien. Denk hier dus goed over na en probeer alle kleding te strijken zodat er geen kreukels op de foto te zien zijn. Wil je overleggen over wat jullie aantrekken? Leg van te voren wat setjes klaar en dan kijken we die ochtend samen even wat mooi combineert (vooraf mag je ook foto's sturen via de app of Instagram). Voor wat inspiratie kunnen jullie een kijkje nemen op mijn Pinterestbord: https://nl.pinterest.com/iniminifotografie/what-to-wear-newbornshoot/. Een paar tips voor webshops met mooie baby- en kinderkleding in natuurlijke tintjes: Gray Label, Ziloen, De Gele Flamingo, NixNut, Bij & Mus en Lidor.

Duur newbornshoot

We nemen alle tijd voor de newbornshoot. Meestal duurt de shoot tussen de 1,5 en 2 uur. Als de baby tussendoor moet drinken of een schone luier nodig heeft is dat helemaal prima, we volgen het ritme van je baby.

Telefoon

Denk eraan om de telefoon uit je broekzak te halen. Dit geldt vooral voor de papa’s. Op de foto zie je die meestal zitten en dat staat niet zo mooi.

Droomjurken 

Haar, make-up en nagels

De stijl van mijn fotografie is natuurlijk. Zorg voor verzorgd en gewassen haar. Voor papa’s is het handig om ervoor te zorgen dat de nek netjes geschoren is. Voor de mama’s: make-up kun je minimaal en naturel houden. Ik raad altijd aan om een beetje vaseline of lippenbalsem bij de hand te houden om droge lippen te voorkomen. Ik maak veel foto’s waarop jullie de baby vasthouden en vaak zie je daar jullie handen goed op. Zorg er dus voor dat de nagels goed verzorgd zijn. Ik maak ook foto’s op bed en vraag jullie dan om jullie sokken uit te doen. Je hoeft heus geen pedicure te doen vooraf en ik zoom ook niet in op jullie voeten, maar het is handig om te weten dat je voeten op de foto kunnen staan.

Tijdstip

Meestal kom ik in de ochtend langs, dit is in overleg. Hier hebben we even contact over samen wat fijn en handig is.

Bekijk hier mijn droomjurken.

Newbornshoot-Den-Haag.jpg

Omgang eventuele broertjes en zusjes

Mijn ervaring is dat zodra kindjes iets moeten, ze niet meer willen. Daarom doe ik alles spelenderwijs. Je hoeft niet in de camera te kijken, maar gewoon lekker samen te zijn met elkaar. Kietelen, knuffelen, samen de baby bewonderen: kindjes bloeien op als ze zoveel aandacht krijgen van papa en mama. Ondertussen leg ik de mooie momenten voor jullie vast. Niets moet, alles mag!

Vragen?

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt, neem gerust contact met mij op. Je kunt mij het makkelijkst bereiken per mail en via Instagram. Ik kijk er naar uit om jullie vast te leggen!

Newbornshoot-Den-Haag.jpg
Familiefotograaf-Den-Haag_edited.png
bottom of page