top of page


The motherhood memoirs

Het kan best een uitdaging zijn, een gezin runnen. Er moet veel geregeld worden, school, opvang, oppas, werk, mama- en papadag, sport, schone kleding, luiers, gezond eten en oja je moet er zo van genieten want het oh zo snel. Maar hoe doe je dat dan, genieten?

Ik heb hier een manier voor bedacht: the motherhood memoirs. Door jouw kindjes vast te leggen, ben je bewuster aanwezig in het moment, dat zorgt voor ontspanning en 'loslaten' van de drukte. Daarna komt het kiezen van de beste beelden en het kleuren van jouw foto's. Vervolgens gaan we naar het afdrukken en verwerken van het fotoverhaal in jouw scrapbook. Je kunt eindeloos terugbladeren. Zelf of samen met jouw kinderen. Het genietmoment herhaalt zich, jij bent in een ontspannen staat en je geniet van je kindjes. En hoe je het verhaal dan vastlegt, daar help ik je bij.

Hoe zwaar of licht je het moederschap dan ook ervaart op dat moment: de liefde mag de boventoon voeren. Fotograferen helpt mij om op die liefde te blijven focussen. Keer op keer.

Fotografiecursus-voor-moeders-1.jpg
Fotografiecursus-voor-moeders.jpg


The motherhood memoirs

Laat de magie maar komen. Dit krijg je thuisbezorgd:

Scrapbook

Je krijgt bij jouw bestelling een scrapbook waar je jouw herinneringen een plek gaat geven. 

Schatkist 

De doos voor Motherhood memoirs wordt jouw schatkistje waarin je meer dan alleen je scrapbook kunt bewaren.

Tools

Fotohoekjes

Lijm

Pen

Ticket 

Met jouw ticket heb je toegang tot de online leeromgeving waarin ik je alles leer over het vastleggen van de dagelijkse schoonheid in je gezin. Hier deel ik mijn kennis met jou, vind je opdrachten en thema's om jouw persoonlijke herinneringenschatkist te vullen.

Stel je voor
hoe het zou zijn als...

  • Het je zou lukken om van het moment te genieten, van hoe je kindjes nu zijn.

  • Je zou weten hoe je het gevoel van dat moment vangt in beeld?

  • Je niet meer duizenden foto's hebt maar een herinneringenschatkistje met alle sleutelmomenten?

  • Je tijd voor jezelf combineert met tijd voor je kinderen en ondertussen ook nog een nieuwe hobby ontwikkelt.

  • Save money and time on creative and design work and focus on what you love.

  • Je al jouw foto's in dezelfde stijl kunt bewerken met mijn mobile preset.

Take a sneak peek
The motherhood memoirs

sm-.png
Scrapbooking web-1.jpg

Alle wins bij elkaar

01

BRANDING

02

STORYTELLING

03

DESIGN

04

CONSULTING

Honderdduizenden snapshots 

Open voor de grap nu eens jouw filmrol op je telefoon. Hoeveel foto's staan erin? En filmpjes? Gooi jij straks, als je kind 18 is, honderduizenden snapshots over de digitale schutting? Is dat wat je herinneringen je waar zijn? Doet dat niet ongelooflijk veel af aan alle liefde die je geeft aan je gezin en je opgroeiende kindjes?

Van een snelle to do naar een mindful moment

Mijn motherhood memoirs begonnen 6 jaar geleden, toen ik een scrapbook kocht om de foto's van mijn lieve kindje in te plakken en er zelf bij te schrijven. 'Is dit niet veel te veel werk' dacht ik toen. 'Ik kan ook een moment nemen om heel veel foto's in een online tool te gooien en er een boek van te maken. Dan is die to do weer afgestreept.' Maar wat als het boek niet het doel is, maar onderdeel van de reis? Wat nou als ik je vertel dat we door het boek stilstaan, vertragen en meer gaan genieten van de momenten in die drukke tijd nu? Door simpelweg te kijken? Echt te zien.

De liefde mag de boventoon voeren en fotograferen helpt mij om hier op te blijven focussen, keer op keer

Met fotografie werd er iets heel bijzonders in mijn schoot geworpen: het vermogen om te leren kijken, het moment stil te zetten en bewust te klikken. Niet duizenden shots, maar sleutelmomenten vastleggen. De camera heeft voor mij een therapeutische werking. Het was en is soms nog steeds heftig om moeder te zijn van een kindje met een beperking. Maar door die camera zoek ik altijd naar de liefde. Ik focus mij daarop. Laat de onzekerheden die komen kijken bij een beperking er zijn, de zorgen mogen er zijn. Maar de liefde mag van mij de boventoon voeren. Precies hetzelfde voel ik in de drukte van alledag. 

En zo verandert de camera de manier waarop ik naar de situatie kijk. Zorgen over de toekomst gaan naar de achtergrond. Een gevoel van haast en drukte bestaat soms even niet als ik bezig ben met kijken. Het nu is het enige dat telt. Alleen nu kan ik kijken en die foto's maken.

The motherhood memoirs

The motherhood memoirs is mijn passieproject. Het is mijn reis naar waar ik nu sta in de vorm van een product waarin ik jou hetzelfde leer. Je maakt niet alleen foto's met mijn tips, je bent bezig met het mindful kijken naar je gezin, jouw leven en de momenten die er zijn. The motherhood memoirs laat je kijken, voelen en vertragen. Het tastbare resultaat zijn de herinneringen die jij vastlegt, het resultaat in jou is een gevoel van plezier, flow (de tijd vergeten en helemaal opgaan in wat je doet, ken je dat?) en rust. Maar misschien is het bovenal de trots: op je gezin, op jezelf.

bottom of page