top of page
Familiefotograaf-Drenthe.jpg

Mentorsessie voor fotografen

Je bent fotograaf (of het is je droom er een te worden), net gestart of al een tijdje bezig, en je loopt tegen dingen aan. Het kan zijn dat je hulp nodig hebt bij het editen of het ontwikkelen van jouw eigen herkenbare stijl. Misschien heb je technische vragen: hoe krijg je je foto's haarscherp? Hoe zorg je dat je tijdens de shoot kan focussen op de mooie moment en niet aan het stressen bent over de techniek? En hoe weet je hoe je een gezin aanstuurt en hoe en waar je de mooiste foto's maakt? Voor deze en meer vragen is een mentorsessie geschikt. We plannen een afspraak in om jouw fotografie en de problemen waar je tegenaan loopt onder de loep te nemen. 

Op maat gemaakt

Aan de hand van jouw vraag en wat je graag wil leren, bepalen we hoe de mentorsessie eruit gaat zien. Voor hulp bij het editen en technische vragen plannen we een digitale sessie in via Zoom. We gaan dan samen een paar van jouw RAW foto's editen en lopen de opties in Lightroom en Photoshop door. Je kunt precies zien hoe ik het aanpak. Het kan ook zijn dat je met mij wee wilt lopen en kijken tijdens een shoot. De meest geboekte mentorsessie is het meelopen met een babyshoot. Je kijkt dan mee met mijn werkwijze en samen fotograferen we de baby en het gezin. Je gaat naar huis met een camera vol mooie beelden die je voor je portfolio mag gebruiken. Bij de meeloopsessies is een zoomgesprek van 30 minuten inbegrepen waarbij we kennismaken en jouw leervragen doornemen.

Natuurlijke-familiefotografie.jpg
Lauri-41.jpg

Investering

Een mentorsessie is een investering in jezelf en je bedrijf die zich terugbetaalt omdat ik je help om verder te groeien in je werk. Je doet inspiratie op, kunt live meekijken en

-fotograferen en kunt mij alles vragen wat jij wilt weten. De investering is 888 euro per sessie van ongeveer twee uur (exclusief btw).

 

In twee uur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een business gesprek of om met mij mee te kijken bij een shoot. Ook samen editen en uitleg van Lightroom en Photoshop behoort tot de mogelijkheden. Als je kiest voor meelopen, dan plan ik vooraf altijd een zoomgesprekje in van 30 minuten waarbij we jouw leerdoelen en vragen bespreken en ik je alvast meer vertel over hoe ik werk. 

Ervaringen van andere fotografen 

Nicole van der Stouwe: "Een mentorsessie bij Anneloes is echt een aanrader! Ik koos voor een mentorsessie waarbij ik meeliep tijdens een newbornhoot. Van tevoren kon ik mijn vragen alvast doorgeven en hebben we deze tijdens een videogesprek uitgebreid besproken. Heel fijn, want zo kun je zelf al met wat voorkennis aan de mentorsessie beginnen en heb je elkaar al een beetje leren kennen. De mentorsessie zelf was heel ontspannen. Anneloes neemt je echt mee in haar gedachten. Ze deelt hoe ze bepaalde keuzes maakt wat betreft kleding, stoffen, lichtgebruik en lifestyle poses. Heel fijn om achter de schermen mee te kunnen kijken! En wat ik helemaal tof vond is dat er genoeg tijd is om ook zelf foto’s te maken, waardoor je met mooi portfoliomateriaal naar huis gaat. Wat een fijne ervaring!"

Tamara Bertels:  "Op 4-12-20 heb ik een mentorsessie gevolgd bij Anneloes. Wat een heerlijke fotografe is zij! Ze vertelt tijdens de sessie precies wat zij doet met haar camera, maar ook hoe zij kijkt naar de lichtinval. Ze zoekt de plekken op waarvan zij ziet wat een mooi effect krijgt in de foto en legt dan ook uit wat maakt dat zij denkt dat het mooi valt. Ze maakt eerst zelf de foto’s en daarna kon ik zelf de foto’s maken. Ze gaf dan de instructies aan de ouders en dan gaf het daarna de mogelijkheid om na te doen en of zelf aanvullingen te doen. Wat ook zo leuk was om bij Anneloes te zien, is hoe zij de styling van de mama en het kindje doet en ook met veel enthousiasme. Ik vind het een hele fijne mentorsessie die mij veel energie heeft gegeven."

Mentorsessie-newbornfotografie.jpeg

Boek een mentorsessie

Mag ik je verder helpen? Vul het contactformulier in. We prikken samen een datum waarop de mentorsessie plaatsvindt. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Ellen-3.jpg
Familiefotografie-Zwolle.jpg
Familiefotograaf-Den-Haag_edited.png
bottom of page