top of page
Familiefotografie-Zwolle.jpg

Workshop golden hour familiefotografie

Als familiefotografen hebben wij het vertrouwen gekregen om gezinnen en hun liefde vast te leggen. Foto's die jaren zullen worden gekoesterd, maken wij. Hoe bijzonder is dat eigenlijk? Ik leer je tijdens deze workshop hoe ik te werk ga. Qua techniek, compositie, aansturing en edit heb ik een flow die ik gebruik. Maar tijdens het fotograferen probeer ik vooral in te tunen op het gezin. Wie zijn zij? Wat beweegt ze? Wat is het verhaal van dit gezin? Wie is wie? Door heel dichtbij een gezin te komen en hiermee te verbinden, ga je echt persoonlijke verhalen vastleggen, door jouw oog gezien. Door te voelen en er te zijn. En maak je keer op een keer een waardevolle en unieke fotoserie zonder dat je op de automatische piloot aan het werk bent. Tijdens deze workshop neem ik je mee in hoe ik dat aanpak. Mijn doel is dat je naar huis gaat met veel inspiratie, meer inzicht in jouw fotografie en zelfvertrouwen voor de verhalen die jij mag gaan vastleggen.

Voor wie

Deze workshop is voor jou als jouw hart sneller gaat kloppen van het vastleggen van gezinnen en hier meer over wilt leren. 

Je fotografeert op de manuele stand met een spiegelreflex- of systeemcamera. Je bent professioneel of hobby fotograaf en bekend met sluitertijd, ISO en diafragma.

Programma golden hour workshop 

Vooraf: online theoriegedeelte via Zoom.

Samen shooten waarbij ik het gezin style, aanstuur en alle instellingen met je deel. Tussendoor beantwoord ik de vragen die je hebt terwijl je aan het fotograferen bent. Naderhand ontvang je mijn feedback op de foto's en je edit.

Wat komt er aan bod in het theoriegedeelte?

  • Techniek en instellingen.

  • Compositie.

  • Locatie scouten.

  • Kijken naar het licht en weten welke instellingen je wanneer gebruikt + weten hoe je het golden hour licht inzet.

  • Aansturing van het gezin op een manier die storytelling de ruimte geeft.

  • Styling.

  • Nabewerking & workflow.

  • Het maken van unieke fotoverhalen.

Storytelling-familiefotografie.jpg

Wat deelnemers na afloop zeggen over de workshop

Mariëlle Verstappen fotografie: "In maart de golden hour workshop gevolgd bij Anneloes. Wat is zij een getalenteerde fotograaf en een fijn mens! Tijdens het theorie gedeelte elkaar al wat leren kennen waarin zij al haar ervaringen deelt. Hier heb ik al veel handvaten gekregen wat ik heb kunnen toepassen in het contact met de klant, tijdens de shoot maar ook qua styling en nazorg. Het praktijkgedeelte was ontzettend leuk, zo'n leuk gezinnetje voor mijn lens gehad en heel fijn om te zien hoe Anneloes dit aanpakt. Tussendoor gaf zij veel tips en liet zij zien waar zij op let qua licht en instellingen. Ik ben naar huis gegaan waarin ik heel veel heb geleerd. Nieuwe inspiratie opgedaan, maar voor mij het belangrijkste meer zelfvertrouwen in mezelf als fotograaf! Ik ben achteraf ook super blij met de beelden die ik heb gemaakt wat een boost heeft gegeven aan mijn portfolio. Ik kan een workshop bij Anneloes zeker aanraden en ik zou het zo weer doen."

Fiona Alba photography: "Ik heb bij Anneloes de workshop Golden hour gevolgd en daar ben ik nog iedere dag heel blij mee. Je leert op een fijne manier alles over fotograferen tijdens het gouden uur. Ook geeft ze veel tips over hoe je het gezin kunt aansturen en hoe je een zo gevarieerd mogelijke shoot kunt creëren. Daarnaast heeft Anneloes een hele positieve en liefdevolle persoonlijkheid waarmee ze je helemaal op je gemak stelt mocht je het spannend vinden. Ik raad haar zeker aan als je een leerzame en waardevolle workshop wil volgen!"

Melanie Brokling fotografie: "De goldenhour workshop vond ik geweldig. Zo leerzaam en tegelijkertijd super gezellig. Van te voren ben ik wat zenuwachtig geweest, maar dit gevoel werd snel weggehaald. Ik kon mezelf zijn, ik kon al mijn vragen stellen en er werd ruim de tijd genomen om hier naar te kijken en een antwoord te vinden op mijn vragen.  De workshop heeft geresulteerd in dat ik nu bewuster fotografeer, zelfverzekerder ben en dat ik met veel mooie beelden naar huis ben gegaan die ik kan gebruiken voor mijn portfolio. Met bewuster en zelfverzekerder bedoel ik dat wanneer ik even vastloop  tijdens een shoot of voor een shoot.. ik terug denk aan de workshop en dan weer vooruit kan. Ik denk dan terug aan de manier van fotograferen tijdens de workshop, de verschillende poses en de tips en tricks die mij zijn meegegeven. En denk ik aan alle positieve energie die ik heb gekregen van de workshop. Als je meer uit je fotografie wil halen en een shoot op een natuurlijke manier wil laten verlopen zou ik je zeker aanraden de workshop te volgen bij Anneloes. Het is fijn om naar een groot voorbeeld te kijken. Om te zien hoe Anneloes fotografeert en aanstuurt om vervolgens zelf te leren, te proberen en te merken dat je daadwerkelijk groei."

Puck photography: "Supergave ervaring om met een aantal fotografen de Golden hour workshop te volgen. Anneloes vertelt met heel veel passie en liefde over haar werk. Ik ben door Anneloes nog enthousiaster geraakt over fotografie. En dan vooral in het bijzonder het fotograferen van gezinnen, kindjes, moeders, zwangere vrouwen. Het leukste moment van de cursus was het moment dat we het gezinnetje mochten fotograferen. Dus de techniek wat zij ons heeft geleerd toepassen in de praktijk. Een hele mooie en leerzame dag!"

Kelly Vergauwen photography: "Wat was het leuke en leerzame workshop. Zo leuk om te zien hoe jij te werk gaat tijdens een shoot en waar je allemaal op moet letten. Je bent open persoon en hebt passie voor het vak. Je enthousiasme weet je ook zeker over te brengen en heeft mij nog meer een duwtje in de rug gegeven om te blijven oefenen.  Aangezien ik net ben begonnen met fotograferen had ik wel wat vragen. Je hebt me hierbij super goed geholpen door middel van filmpjes en voorbeelden door te sturen. Het praktijkgedeelte en de feedback op de foto’s heb ik zelf de meeste tips uitgehaald die ik nu probeer toe te passen in Lightroom."

Familiefotograaf-Den-Haag_edited.png
bottom of page