Composities-voor-fotografie.jpg

Workshop familiefotografie

Als familiefotografen hebben wij het vertrouwen gekregen om gezinnen en hun liefde vast te leggen. Foto's die jaren zullen worden gekoesterd, maken wij. Hoe bijzonder is dat eigenlijk? Ik leer je tijdens deze workshop hoe ik te werk ga. Qua techniek, compositie, aansturing en edit heb ik een flow die ik gebruik. Maar tijdens het fotograferen probeer ik vooral in te tunen op het gezin. Wie zijn zij? Wat beweegt ze? Wat is het verhaal van dit gezin? Wie is wie? Door heel dichtbij een gezin te komen en hiermee te verbinden, ga je echt persoonlijke verhalen vastleggen, door jouw oog gezien. Door te voelen en er te zijn. En maak je keer op een keer een waardevolle en unieke fotoserie zonder dat je op de automatische piloot aan het werk bent. Tijdens deze workshop neem ik je mee in hoe ik dat aanpak. Mijn doel is dat je naar huis gaat met veel inspiratie, meer inzicht in jouw fotografie en zelfvertrouwen voor de verhalen die jij mag gaan vastleggen.

Voor wie

Deze workshop is voor jou als jouw hart sneller gaat kloppen van het vastleggen van gezinnen en hier meer over wilt leren. 

Je fotografeert op de manuele stand met een spiegelreflex- of systeemcamera. Je bent professioneel of hobby fotograaf en bekend met sluitertijd, ISO en diafragma.

Programma workshop 

Vooraf: online theoriegedeelte.

Vragenronde op locatie.

Samen shooten waarbij ik het gezin style, aanstuur en alle instellingen met je deel. Tussendoor beantwoord ik de vragen die je hebt terwijl je aan het fotograferen bent. 

Wat komt er aan bod in het theoriegedeelte?

  • Techniek en instellingen.

  • Compositie.

  • Aansturing.

  • Styling.

  • Nabewerking & workflow.

  • Het maken van unieke fotoverhalen.

Details & inschrijving

Maart VOL

  • Theoriedeel (online): dinsdag 1 maart 20.00 - 22.00 uur

  • Praktijkdeel (Utrechtse heuvelrug): zaterdag 5 maart 17.00-18.30 uur.

  • Investering: 335,- euro exclusief btw.

Natuurlijke-familiefotografie

Wat deelnemers na afloop zeggen over de workshop

Puck: "Supergave ervaring om met een aantal fotografen de Golden hour workshop te volgen. Anneloes vertelt met heel veel passie en liefde over haar werk. Ik ben door Anneloes nog enthousiaster geraakt over fotografie. En dan vooral in het bijzonder het fotograferen van gezinnen, kindjes, moeders, zwangere vrouwen. Het leukste moment van de cursus was het moment dat we het gezinnetje mochten fotograferen. Dus de techniek wat zij ons heeft geleerd toepassen in de praktijk. Een hele mooie en leerzame dag!"

Kelly: "Wat was het leuke en leerzame workshop. Zo leuk om te zien hoe jij te werk gaat tijdens een shoot en waar je allemaal op moet letten. Je bent open persoon en hebt passie voor het vak. Je enthousiasme weet je ook zeker over te brengen en heeft mij nog meer een duwtje in de rug gegeven om te blijven oefenen.  Aangezien ik net ben begonnen met fotograferen had ik wel wat vragen. Je hebt me hierbij super goed geholpen door middel van filmpjes en voorbeelden door te sturen. Het praktijkgedeelte en de feedback op de foto’s heb ik zelf de meeste tips uitgehaald die ik nu probeer toe te passen in Lightroom."