top of page
Fotoshoot-zwangerschap-den-haag.jpg

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat leuk dat je een zwangerschapsshoot hebt gepland bij mij. Om je optimaal voor te bereiden op de shoot kun je mijn tips doornemen. Zo zorgen we er samen voor dat de foto’s prachtig worden.

Zwangerschapsshoot

De kleding

Voel je vrij om jezelf te zijn en trek vooral aan waar jij je fijn bij voelt. Ik raad aan om kleding in natuurlijke tinten te kiezen. Denk aan crème, nude, wit, roest, zand en zachtroze. De kleding is heel bepalend voor hoe de uiteindelijke foto eruit komt te zien. Denk hier dus goed over na en probeer alle kleding te strijken zodat er geen kreukels op de foto te zien zijn. Voor wat inspiratie kun je een kijkje nemen op mijn Pinterestborden: https://nl.pinterest.com/iniminifotografie/what-to-wear-familieshoot/ & https://nl.pinterest.com/iniminifotografie/what-to-wear-zwangerschapsshoot/. Buiten werkt een zwierige jurk of rok heel goed, die wappert mooi in de wind en dat geeft een heel naturel en speels effect. Ik adviseer je hier graag over.

Haar, make-up en nagels

De stijl van mijn fotografie is natuurlijk. Zorg voor verzorgd en gewassen haar. Voor papa’s is het handig om ervoor te zorgen dat de nek netjes geschoren is. Voor de mama’s: make-up kun je minimaal en naturel houden. Ik raad altijd aan om een beetje vaseline of lippenbalsem bij de hand te houden om droge lippen te voorkomen. Bij goed weer is het mooi om je schoenen uit te doen, zorg er dus voor dat je nagels en voeten goed verzorgd zijn. Je hoeft heus geen pedicure te doen vooraf en ik zoom ook niet in op jullie voeten, maar het is handig om te weten dat je voeten op de foto kunnen staan. Hetzelfde geldt voor je handen, die staan tijdens een zwangerschapsshoot vaak op de foto omdat je je buik aait. Dan is het wel mooi als je nagels verzorgd zijn. Nagellak adviseer ik altijd in natureltinten zodat niet alle aandacht naar je nagels gaat, maar naar je mooie buik en naar jou!

Droomjurken

Bekijk hier mijn droomjurken.

fotoshoot-zwangerschap-den-haag.jpg

Tijdstip

Het allermooiste en zachtste licht vind je ’s avonds, een uur voordat de zon ondergaat. Om jou op je allermooiste op de foto te krijgen, spreek ik dus graag ’s avonds af. De zon staat dan laag en daardoor gaat je huid stralen en zie je donkere kringen en vlekjes veel minder goed. Het juiste licht zorgt ervoor dat de uiteindelijke foto prachtig wordt. 

Locatie

Wil je de shoot op het strand doen? Dan spreken we af in de Gruttostraat in Den Haag/Scheveningen. Vanaf daar loop je zo de duinen in en je kunt er makkelijk parkeren. De locatie voor mijn shoots in hoog gras met bloemetjes wisselt. Wil je dat graag? Dan mailen we vooraf nog even over de definitieve locatie. Thuis kan natuurlijk ook, dan krijg je een boudoirstijl zoals je hierboven ziet. Ook heel mooi en speciaal. Een andere locatie is natuurlijk ook mogelijk!

Telefoon

Denk eraan om de telefoon uit je broekzak te halen. Dit geldt vooral voor de papa’s. Op de foto zie je die meestal zitten en dat staat niet zo mooi.

Het weer

De shoot gaat door als het droog is. Een bewolkte dag is geen probleem en werkt vaak zelfs mooier dan felle zon op de foto. Mocht het regenen dan verplaatsen we de shoot. Als er voldoende ruimte in onze agenda’s is, vind ik verplaatsen naar een zonniger dag prima.

De datum

We plannen samen een datum en kijken enkele dagen vooraf of het weer er goed uit ziet. 

Fotoshoot-zwangerschap-den-haag.jpg

Omgang eventuele broertjes en zusjes

Mijn ervaring is dat zodra kindjes iets moeten, ze niet meer willen. Daarom doe ik alles spelenderwijs. Je hoeft niet in de camera te kijken, maar gewoon lekker samen te zijn met elkaar. Kietelen, knuffelen, dansen, vliegen: kindjes bloeien op als ze zoveel aandacht krijgen van papa en mama. Ondertussen leg ik de mooie momenten voor jullie vast. Niets moet, alles mag!

Vragen?

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt, neem gerust contact met mij op. Je kunt mij het makkelijkst bereiken per mail en via Instagram. Ik kijk er naar uit om jullie vast te leggen!

Zwangerschapsshoot-den-haag.jpg
Familiefotograaf-Den-Haag_edited.png
bottom of page