top of page

Let's make memories: online cursus basisfotografie

De tijd met je kindjes gaat ontzettend snel, ze groeien ontzettend hard en je ziet ze elke maand veranderen. Het kriebelt bij jou om aan de slag te gaan met een spiegelreflex- of systeemcamera zodat je de herinneringen nog mooier kan vastleggen. Je fotografeert nu vooral op de automatische stand of met je telefoon. Het kan zijn dat je nog geen camera hebt. Let's make memories is geschikt voor papa's en mama's die bij 0 moeten beginnen qua technische kennis van de camera en het licht. In deze online cursus die start op 3 april, leer ik je dit allemaal. Het doel: je weet hoe je jouw camera op de m-stand instelt in welke situatie en leert kijken naar het licht. Met uiteindelijk heel veel plezier in het fotograferen en vastleggen van jouw kindjes als resultaat. 

Mijn fotografie kenmerkt zich door ongeposeerde en spontane beelden. Naast de technische kennis van je camera, leer ik je ook hoe je het beste te werk kan gaan als je jouw kindjes wilt vastleggen hoe ze zijn. Alvast een hint: je mag afscheid nemen van "kijk eens in de camera" & "lachen!". We gaan voor beelden waar jouw kindjes op hun mooiste zijn, namelijk zichzelf. 

Wat heb je nodig om te starten?

Je hebt een goedkope spiegelreflex- of systeemcamera nodig. Dit zijn camera's die je helemaal zelf kunt instellen. Een compactcamera wil je niet gebruiken, dat is een camera waar de lens aan vastzit. Wat me meteen op het volgende brengt: naast de camerabody heb je een lens nodig. Ik ben voorstander van beginnen met een goedkope camera die tweedehands (of zelfs derde-, vierde- of vijfdehands) is.

Voor ongeveer 200 euro heb je een camerabody en een lens. Zoektermen waar je op kunt zoeken op Marktplaats zijn bijvoorbeeld Nikon D70, D80, D90. Met deze body ben ik zelf ook begonnen 5 jaar geleden en ik heb er alles mee geleerd. Een lens waar je voor kunt kijken is een 50 mm 1.8 lens of een 35 mm 1.8 lens (deze worden vaak aangeboden met de body's die ik noemde). Dit zijn beide fijne lenzen om te gebruiken bij het fotograferen van jouw kindjes. Let op dat de lens op de body past. Dit verschilt per merk. Als je er niet uitkomt en je hebt ingeschreven voor de cursus mag je mij altijd een mail sturen om te overleggen. Dan kijk ik met je mee.

Tijdens de cursus staat 1 week in het teken van editen. In die week kun je de gratis proefversie van Lightroom CC downloaden. Deze versie kun je 7 dagen gratis testen.

Deze onderwerpen bespreken we

  • Instellingen in je camera om te checken voordat je gaat fotograferen

  • Fotograferen op de m-stand: kijken naar het licht

  • Welke invloed hebben ISO, diafragma en sluitertijd (belichtingsdriehoek)?

  • Focussen en scherpstellen 

  • Compositietips voor een sterk beeld

  • Kinderen vastleggen op een ongeposeerde manier

  • Je foto's uitlezen en opslaan

  • De kers op de taart voor je foto's: editen in Lightroom CC + exporteren.

Zo volg je de cursus

De prijs van de online cursus basisfotografie is 257 euro incl btw. Je kunt zelf kiezen of je in 1 of 2 keer wilt betalen.

Meld je aan via de onderstaande knop. Je krijgt na jouw bestelling een mail van de online leeromgeving Huddle. Dit is de plek waar je de cursus direct kunt volgen. Huddle is beschikbaar in je browser maar ook als app voor op je telefoon. Je houdt 9 maanden toegang tot de content.

bottom of page