top of page
Preset-Lightroom-kopen.jpg

Familieshoot

Wat leuk dat je een shoot hebt gepland bij mij. Om je optimaal voor te bereiden op de shoot kun je deze pagina doornemen.

Zo zorgen we er samen voor dat de foto’s prachtig worden.

De kleding

Ik raad aan om kleding in natuurlijke tinten te kiezen. Denk aan crème, nude, wit, roest, zand en zachtroze. De kleding is heel bepalend voor hoe de uiteindelijke foto eruit komt te zien. Denk hier dus goed over na en probeer alle kleding te strijken zodat er geen kreukels op de foto te zien zijn. Voor wat inspiratie kun je een kijkje nemen op mijn Pinterestborden: https://nl.pinterest.com/iniminifotografie/what-to-wear-familieshoot/ & https://nl.pinterest.com/iniminifotografie/what-to-wear-zwangerschapsshoot/. Buiten werkt een zwierige jurk of rok heel goed, die wappert mooi in de wind en dat geeft een heel naturel en speels effect. Ik adviseer je hier graag over. Een paar tips voor webshops met mooie baby- en kinderkleding in natuurlijke tintjes: Gray Label, Ziloen, De Gele Flamingo, NixNut, Bij & Mus en Lidor.

Haar, make-up en nagels

De stijl van mijn fotografie is natuurlijk. Zorg voor verzorgd en gewassen haar. Voor papa’s is het handig om ervoor te zorgen dat de nek netjes geschoren is. Voor de mama’s: make-up kun je minimaal en naturel houden. Ik raad altijd aan om een beetje vaseline of lippenbalsem bij de hand te houden om droge lippen te voorkomen. Bij goed weer is het mooi om je schoenen uit te doen, zorg er dus voor dat je nagels en voeten goed verzorgd zijn. Je hoeft heus geen pedicure te doen vooraf, maar het is handig om te weten dat je voeten op de foto kunnen staan. Hetzelfde geldt voor je handen. Nagellak adviseer ik altijd in natureltinten.

Droomjurken

Bekijk hier mijn droomjurken.

Familiefotograaf-strand.jpg

Hoe lang duurt de shoot?

Een familieshoot duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de locatie waar we afspreken. Shooten we op het strand, dan lopen we best een stukje door de duinen en daarna naar het strand en weer terug. We zijn dan zeker langer dan een uur bezig. Is jouw shoot in het bloemenveldje? Dan blijven we op dezelfde plek en kun je uitgaan van 45 minuten tot een uur. Ditzelfde geldt voor een shoot op de heide/in het bos.

Telefoon

Denk eraan om de telefoon uit je broekzak te halen. Dit geldt vooral voor de papa’s. Op de foto zie je die meestal zitten en dat staat niet zo mooi.

Tijdstip

Het  zachtste licht vind je een uur voordat de zon ondergaat. De zon staat laag en daardoor gaat je huid stralen en zie je donkere kringen en vlekjes veel minder goed. Het juiste licht zorgt ervoor dat de uiteindelijke foto prachtig wordt. Maar wat je ook kunt doen, is kiezen voor een full sun shoot. We spreken dan in de ochtend of middag af op een plek waar schaduw is van bomen of gebouwen, maar waar we ook de volle zon kunnen gebruiken. Die beelden worden net iets stoerder en kleurrijker, een paar voorbeelden zie je hieronder. Het tijdstip overleggen we dus even, afhankelijk van de shoot die jij hebt gekozen :) 

Het weer

De shoot gaat door als het droog is. Een bewolkte dag is geen probleem en werkt vaak zelfs mooier dan felle zon op de foto. Mocht het regenen dan verplaatsen we de shoot. Als er voldoende ruimte in onze agenda’s is, vind ik verplaatsen naar een zonniger dag prima.

Familieshoot-Zwolle.jpg
Familieshoot-Zwolle.jpg
Familieshoot-Zwolle.jpg

 Locatie

Wil je de shoot op het strand doen? Dan kunnen we bijvoorbeeld afspreken bij het Markenseplein in Den Haag/Scheveningen. Vanaf daar loop je zo de duinen in en je kunt er makkelijk parkeren. De locatie voor mijn shoots in hoog gras met bloemetjes wisselt. Wil je dat graag? Dan mailen we vooraf nog even over de definitieve locatie. In het bos of op de heide is ook prachtig. Geef vooraf bij mij aan waar je de shoot het liefste wilt doen, dan zoeken we samen naar de perfecte locatie!

De datum

We plannen samen een datum en kijken enkele dagen vooraf of het weer er goed uit ziet. Mocht het gaan regenen, dan zoeken we een nieuwe datum. 

Composities-voor-fotografie.jpg

Omgang kinderen

Mijn ervaring is dat zodra kindjes iets moeten, ze niet meer willen. Daarom doe ik alles spelenderwijs. Je hoeft niet in de camera te kijken, maar gewoon lekker samen te zijn met elkaar. Kietelen, knuffelen, dansen, vliegen: kindjes bloeien op als ze zoveel aandacht krijgen van papa en mama. Ondertussen leg ik de mooie momenten voor jullie vast. Niets moet, alles mag!

 Vragen?

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt, neem gerust contact met mij op. Je kunt mij het makkelijkst bereiken per mail en via Instagram. Ik kijk er naar uit om jullie vast te leggen!

Familiefotograaf-Zwolle.jpg
Familiefotograaf-Den-Haag_edited.png
bottom of page