top of page

Ben je klaar om plezier te maken met je kindjes?

Free painting is een losse en ontspannen motherhoodshoot waarbij we creatief aan de slag gaan. Het is vooral een belevenis: jullie gaan samen een kunstwerk maken! Ik fotografeer hoe jullie samen in het moment opgaan en plezier maken. Bij een free paint motherhoodshoot hoef je niet te poseren, samen kliederen met verf zorgt voor hele mooie natuurlijke interactie en de echte momenten ontstaan vanzelf. Ik ben erbij om het voor je vast te leggen. Je leest op deze pagina hoe je je kan voorbereiden op de shoot en hoe het free painten ongeveer zal gaan.

Outfitideeën voor de free painting motherhoodshoot

Tijdens het schilderen kun je vies worden. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de kleding. Ik raad aan om iets heel simpels te dragen zoals een tuinbroekje, een witte romper of simpel wit/creme ondergoed. Voor jou kan een tuinbroek, denim met topje/blouse, overal of katoenen losse jurk of nachthemd heel mooi zijn. Tips waar je kunt kijken: H&M, gray label, zara en zara home. Het is belangrijk dat de kleding niet uitgesproken is zodat de verf van het beeld af spat. Als je accepteert dat de kleding ook onder de verf komt te zitten, kun je het misschien zien als een mooi aandenken of kunstwerk op zich. 

Dit neem ik mee of staat voor je klaar

Ik neem de volgende items mee/ik zet de volgende items voor je klaar:

 • groot vel papier van 1.40 m breed dat geschikt is om op te schilderen.

 • verfpalet en veel verschillende kleuren acrylverf.

 • kwasten.

 • schilderstape om het papier op te hangen.​

Klaarleggen vooraf 

 • de outfits die jullie aantrekken.

 • een natte doek om verf snel mee weg te poetsen.

Freepainting-creatieve-familieshoot.jpg

De opbouw van de free paint motherhodshoot
 

 • Nadat we alles klaar hebben gezet. Gaat de eerste verf op het palet. Op dat moment start ik met fotograferen.
   

 • Dan zijn jullie ongeveer 30 - 45 minuten aan het schilderen. Waarschijnlijk gaan jullie helemaal in het moment op. 
   

 • Daarna is het tijd voor schoonmaken. Dit kan in de gootsteen maar ook in bad of onder de douche. Ook hier maak ik graag foto's van. Zo is het verhaal rond.

Haar & make-up

Ik raad altijd aan om je haar en make-up naturel te doen. Het is niet handig om make-up te gebruiken waar een glitter inzit omdat deze het licht weerkaatsen en op de foto komen als kleine witte stipjes. Een mooie egale huid, een beetje mascara en iets op je lippen waardoor ze er geydrateerd uitzien is genoeg. Voor je nagels kun je het beste geen of neutrale/diepere tint nagellak opdoen. Heel felle kleuren leiden enorm af in het beeld.

De ruimte

Kom je bij mij thuis shooten? Dan staat alles klaar. Kom ik naar jou? Dan vind ik het fijn als je mij een paar foto's stuurt van de plek waar je wilt gaan freepainten. Zo kan ik alvast inschatten waar we het papier kunnen hangen en hoe het licht valt. 

Freepaintmotherhood.jpg

Vragen of even overleggen?

bottom of page