top of page

Herstellen, wennen, verwerken wat er is gebeurd

Puurder wordt het niet: vlak na je bevalling draait alles om jou en je baby. Jullie band, die al in de buik ontstond, verstevigt en verdiept. Samen ontdekken jullie elkaar en went je baby aan het leven op aarde. Ik geloof dat je jouw baby spiritueel gezien ophaalt en op de aarde brengt. Voor mij vormen de zwangerschap, bevalling en kraamtijd samen een heilig proces dat (veel meer) geëerd mag worden. Een heel bijzondere periode van jouw leven die je nooit meer zult vergeten en die jouw leven en jouw kijk daarop meer gelaagdheid kan geven. Daar maak ik graag foto's van. Zodat jouw herinneringen aan de kraamtijd hun kleur behouden en je elk moment terug kunt voelen. Dit doen we tijdens het kraamverhaal.

Kraam-reportage.jpg
Kraam-reportage.jpg
Kraam-reportage.jpg

Een fragment uit jullie eerste zes weken samen

In de kraamtijd, de eerste zes weken na je bevalling, kom ik bij jullie langs om jullie vast te leggen. Dit kan meteen in de eerste dagen na de bevalling of iets later. We plannen hier twee verschillende data voor een: een focusdatum en eentje als back-up. Na de geboorte van je baby geef jij of je partner aan wat het fijnste voelt: het kan ook allebei! Ben ik er in de eerste week bij dan maken we we waarschijnlijk wat rauwere beelden. Je zal veel tijd op en rondom bed doorbrengen en bent volop aan het herstellen van je bevalling. Is dat dan mooi om vast te leggen? Absoluut. Zelf heb ik bij mijn tweede kindje een shoot gedaan op dag 2 van zijn geboorte. Ik maakte me niet op en deed precies zoals we deden. Ik was druk met kolven, hij dronk via een spuitje zijn melk en we lagen huid op huid. Ondertussen kreeg ik havermout op bed, was de kraamzorg er en werd er gelachen en gehuild. Deze shoot was dus heel documenterend van aard. Na 4 weken deden we nog een shoot en was ik er al veel meer: mijn haar mooi, make-up op, een mooie jurk aan. Met allebei de shoots ben ik heel erg blij. De eerste heeft net nog wat meer betekenis omdat ik met de foto's terug kan naar die begindagen. Als ik je dus een advies mag geven: laat mij zo snel mogelijk na de geboorte langskomen. De eerste week gaat zo snel voorbij en maakt vaak ontzettend veel indruk. Ik leg dit heel graag voor je vast. Ben je er nog niet aan toe en wil je er het liefste al iets meer 'zijn' als ik bij je kom voor jouw kraamverhaal? Dan kiezen we voor de back-up datum.

Zo leg ik jullie verhaal vast

Mijn werk is een samensmelting van documentaire en conceptuele fotografie. Ik leg vast hoe het is, maar wil dat alle elementen in het beeld bijdragen aan het verhaal dat verteld mag worden. Dit betekent dat we vooraf een conceptidee bespreken en voorbereiden. Ik wil bijvoorbeeld graag weten hoe jullie huis eruit ziet en hoe het licht valt. Ook hoor ik graag hoe jouw ervaring van deze zwangerschap is en hoe je jouw kraamtijd wenst. Samen bekijken we wat waarschijnlijk de momenten zijn die ik voor je vastleg. Op basis van jullie kraamkamer, jullie huis en de ervaring en het gevoel in deze zwangerschap, geef ik je een advies over kleuren en stoffen die het verhaal kunnen helpen vertellen. Zo kan je alvast nadenken over wat je aan zou willen of misschien wil je helemaal huid op huid en met doeken werken, alles kan. Samen onderzoeken we dit stukje en denk ik met je mee. Op die manier krijgt het verhaal meer sterkte en kan ik tijdens het fotograferen een documenterende rol aannemen. Tijdens het fotografieproces hoef je geen rekening met mij te houden en pas ik me aan aan wat er gebeurt. Het draait om jullie. Hier en daar geef ik wat aanwijzingen, maar verwacht geen geposeerde shoot. Het verhaal ontstaan vanzelf, zelfs als je alleen op bed ligt en verder niets doet dan knuffelen met je baby. Ik ben er om jouw herinneringen te vangen in beeld.

Kraam-reportage.jpg

Prijzen en pakketten kraamverhaal

Je kunt kiezen uit vier verschillende pakketten. Achteraf mag je altijd uitbreiden als je niet kunt kiezen uit de foto's :) Boek je twee shoots? Bijvoorbeeld een zwangerschaps- & newbornshoot? Of een early kraamtijd shoot en een shoot wat later? Dan krijg je altijd 15% korting.

Pakket 1 

 • 5 foto's in hoge resolutie

 • zelf jouw lievelingsfoto's kiezen

 • 499 euro incl btw

Pakket 2

 • 10 foto's in hoge resolutie

 • zelf jouw lievelingsfoto's kiezen

 • 1 grote print om in te lijsten en voor altijd naar te kijken

 • 655 euro incl btw

Pakket 3

 • 25 foto's in hoge resolutie

 • zelf jouw lievelingsfoto's kiezen

 • 1 grote print om in te lijsten en voor altijd naar te kijken

 • 798 euro incl btw

Pakket 4

 • full gallery van ongeveer 45 foto's in hoge resolutie

 • zelf jouw lievelingsfoto's kiezen

 • 1 grote print om in te lijsten en voor altijd naar te kijken

 • 1050 euro incl btw

Zo boek je jouw kraamverhaal

Wil je graag een shoot boeken? Vul het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op. 

Shoot boeken

Vul hieronder je gegevens in:

Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op!

Kraam-reportage.jpg
bottom of page