top of page

Kraamverhaal

Workshop intieme motherhoodfotografie

Dwars door de oppervlakte naar de diepte

Een kraamverhaal vastleggen gaat over het vangen van gevoel. Over die flinterdunne bubbel waarin mama en baby zitten, super kwetsbaar, super krachtig. De kraamperiode is een tijd die geëerd mag worden en waarin een moeder vooral op haar kindje en eigen herstel gefocust mag zijn. Gelukkig pakken steeds meer moeders deze rust en wordt de schoonheid en het belang van dit proces ingezien. Niet 'jezelf snel weer in een spijkerbroek zien te krijgen', maar genieten, wennen en vertragen. Veel huid op huidcontact en een verzachting. Dit proces waaraan steeds meer moeders ruimte geven, leg ik vast in de kraamverhalen die ik maak. Het is een intieme vorm van motherhoodfotografie waarbij ik heel dichtbij kom. De beelden zijn oer, rauw en vol met liefde en gevoel. Het zijn kunstwerken van de band tussen moeder en kind. In deze workshop neem ik je mee tijdens het maken van een kraamverhaal.

Inhoud workshop kraamverhaal

Voor het vastleggen van een kraamverhaal heb je kennis nodig van licht, belichting en lenzen. Ook is het belangrijk dat je het proces van een kraamvrouw begrijpt en kunt voelen. Jouw belangrijkste instrument zijn jouw hart en jouw ogen. Door te voelen en door zelf te verzachten, kun je ruimte geven aan het maken van de mooiste beelden. Ik werk vanuit ontspanning en rust en neem je in deze werkwijze mee.

De volgende punten komen aan bod in deze workshop:

  • begrijpen van het licht en de lichtval en de effecten hiervan op het verhaal

  • leren bepalen van jouw positie ten opzichte van de kraamvrouw en baby

  • ​passende belichting in jouw camera regelen voor een fluweelzacht resultaat

  • rust en overzicht leren behouden tijdens de shoot

  • verbinden met de kraamvrouw en voelen van het verhaal

  • symboliek in beelden: hoe kleurgebruik, belichting, compositie en diversiteit ingezet kunnen worden voor storytelling

  • het verhaal versterken met jouw edit.
 


 

Data en opbouw workshopdagen

Kraamverhaal juli

  • Dinsdag 9 juli neem ik je van 20.00 - 21.00 uur mee in de theorie. We komen samen via Zoom. Vooraf krijg je toegang tot de online leeromgeving waar je mijn uitleg terugvindt. Je houdt een jaar toegang tot deze content. Tijdens het theoriemoment kun je jouw vragen stellen en spreken we de shoot van donderdag door.

  • Op donderdag 11 juli fotograferen we vanaf 10.00 uur samen een kraamverhaal en passen we de theorie toe. We sluiten ons shootmoment af met een lunch. De gemaakte beelden mag je gebruiken voor jouw portfolio.

  • Dinsdag 16 juli is onze nabespreking via Zoom en bekijken we samen de geëdite beelden. 


Kraamverhaal september
Data komen binnenkort online.

 

Vereiste voorkennis & apparatuur

Het is belangrijk dat je op de manuele stand fotografeert en jouw camera goed kent. Voor het vastleggen van een kraamverhaal werk ik met een macrolens. Het is handig als je een macrolens meeneem of huurt. Met dit type lens kun je een verhaal gedetailleerd naar voren brengen en heel dichtbij komen. Deze workshop is geschikt voor jou als je op zoek bent naar verdieping en storytelling in jouw fotografie. Je leert om unieke one of a kind verhalen vast te leggen die voor altijd gekoesterd zullen worden door mama's. 

Investering & jouw plek reserveren

De investering voor deze workshop is € 618,31 incl btw. Er zijn maximaal 3 plekken beschikbaar per workshop. Je reserveert jouw plek hier. 

Je kunt jouw investering deels terugkrijgen door een subsidie aan te vragen bij werktuig ppo.
 

bottom of page