top of page
Storytelling-familiefotografie.jpg

Time capsule workshop
voor fotografen die betoverende familievideo's willen maken

Storytelling-familiefotografie.jpg

Een tijdscapsule die herinneringen tot leven brengt, recht uit het hart

Ik ben een gepassioneerde fotografe en altijd al gefascineerd door het vastleggen van de schoonheid van de wereld om me heen. Na jarenlang alleen foto's te hebben gemaakt, ontdekte ik een nieuwe passie: bewegend beeld. Het was alsof ik een nieuw medium had gevonden om mijn creativiteit te uiten en verhalen te vertellen.

Omdat ik wist dat er meer was dan alleen het maken van foto's begon ik hard te werken om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik besteedde uren en uren aan oefenen, experimenteren en ontdekken. Ik begrijp en weet hoe moeilijk het kan zijn om iets nieuws te leren, vooral als je het alleen moet doen. Daarom heb ik besloten om anderen te helpen  om betoverende en liefdevolle familievideo's te leren maken met mijn Time capsule workshop.

Deze uitgebreide workshop geeft jou de kans om te leren van mijn ervaringen en kennis en om jouw eigen creativiteit te ontdekken. Het is een gelegenheid om te leren hoe je verhalen kunt vertellen door middel van bewegend beeld en hoe je emoties en sfeer kunt vastleggen. Na deze workshop kun je zelf een familievideo maken, editen en delen met de gezinnen die je vastlegt. Zo geef je ze een hele nieuwe ervaring. En wat dacht je van de impact die het leren van video heeft op jou als fotograaf & op jouw bedrijf?

Door het moment te vangen in beeld & geluid breng je een shoot echt tot leven.

Tijdens de Time capsule workshop focussen we ons op video, maar maken we tijdens het praktijkgedeelte ook een paar foto’s. Dit doen we omdat je een gezin ook iets wilt geven om in te lijsten en op te hangen. De verhouding is ongeveer 75% video en 25% foto. Je zult zien dat je tijdens het filmen wil kunnen focussen op een van de twee. Daarom leer ik het je op deze manier aan. Voor jouw eigen shoots kun je zelf jouw verhouding bepalen.

 

Wat ook heel tof is aan het leren van video? Je leert heel anders naar jouw foto’s kijken, gaat nog meer ongeposeerd werken en in verhalen denken. Daarnaast gebruik ik zelf veel video voor mijn social media. De reels die ik maak zijn allemaal gemaakt in Premiere Pro. Dat betekent dus dat we naast klassieke horizontale video’s ook verticale video’s leren maken. Je kunt wat je in deze workshop leert dus ook inzetten om jouw content mooier en levendiger te maken. Denk even aan hoe tof het zou zijn om bij elke shoot te filmen (al zijn het maar een paar fragmenten), de beelden te kleuren, het gezin blij te maken en deze beelden via reels te delen. :) Zo breng je ook jouw bedrijf en shoots tot leven.

Dit leer je:

 • De juiste instellingen van jouw camera, Premiere Pro sequence & export. Zodat alles matcht en je bijvoorbeeld slowmo beeld kunt verwerken.

 • Uit de hand filmen.

 • Belichting van de video zodat alles mooi geedit kan worden.

 • Hoe je een gezin aanstuurt door naar het licht te kijken zodat je vervolgens niet meer hoeft te praten. We nemen ook geluid op en daarom praten we zo min mogelijk. Je gaat hierdoor verhalend en ongeposeerd werken.

 • Basic editing in Premiere Pro met alle shortcuts die ik voor elke edit gebruik. Denk aan snijden, plakken, kleuren, slowmo, geluid toevoegen, in- & uitfaden van beeld en geluid en verticaal en horizontaal editen.

 • Exportinstellingen Premiere Pro & natuurlijk tips voor muziek.

En dit heb je nodig:

 • Adobe Premiere Pro abonnement - om de video’s te editen.

 • Variabel ND-filter (Hoya) - zodat je met slowmotion kan werken.

 • Optioneel: shotgun microfoon om je geluid een upgrade te geven.

 • U3 SD-kaartje zodat je kunt filmen op hogere framerates.

 • Digitale spiegelreflex- of systeemcamera.

 • 35 mm 1.4/1.8 lens of een 50 mm 1.4/1.8 lens.

Theorie & praktijk

 

De Time capsule workshop is opgebouwd uit een theorie- en praktijkdeel. Lees hieronder verder over de invulling.

Sprankelende videokleuring

Dit is de Iniminipreset die je kent van mijn foto's, maar dan voor jouw video's. Je krijgt 5 videokleuringen om jouw beelden in Premiere Pro tot leven te wekken:

Classic: deze gebruik ik bij bijna alle videobeelden.

Darken: voor hele lichte buitensituaties.

Warm & Vibrant: als je extra kleur wilt toevoegen, gebruik ik vaak bij dronebeelden.

Indoor: voor je newbornshoot en andere binnenshoots.

Cool: een hele koele toning voor je video's die te veel verzadigd zijn of die je een mysterieuze sfeer wilt geven.

De kleuring is geschikt voor video's in kleurformaat rec. 709 (dit is de standaard opnamemanier op jouw camera, dus zonder gebruik van beeldprofielen/logs). Time capsule workshopdeelnemers krijgen 20% korting op de kleuringen. Prijs: 199 euro incl. btw. Bij jouw bestelling ontvang je een download- en importeerinstructie. Het is belangrijk dat jouw video's juist belicht zijn voor een optimaal resultaat. 

Indeling Time capsule workshop 

Theoriedeel dat je eerst zelf bestudeert 

Vooraf ontvang je een opgenomen theoriedeel waarin je ook Premiere Pro ziet. Na dit deel ken je de instellingen die belangrijk zijn voor jouw camera en hoe je ze matcht met Premiere. Ook weet je hoe je slowmo moet filmen, wanneer je welke microfoon gebruikt en hoe je jouw films basic kunt editen en exporteren in Premiere pro. Je leert hoe je een klassieke horizontale video maakt maar ook hoe je er eentje in verticaal reelformaat maakt. Het theoriedeel is een jaar beschikbaar voor jou om terug te kijken.

 

Live zoomsessie om vragen te stellen

Elke groep heeft vooraf 1 uur live theorie via zoom voor vragen over de voorbereiding. Hierin bespreken we ook de vragen die er zijn naar aanleiding van de theorie. Het is dus fijn als je tijd hebt om alvast wat theorie te testen zodat je gerichte vragen kunt stellen in de zoomsessie.

 

Samen een gezin filmen

Nu je goed bent voorbereid, gaan we samen een gezin filmen tijdens het praktijkgedeelte. Ik laat je hierin zien hoe ik te werk ga en kijk met je mee. De locaties plan ik altijd in overleg met deelnemers. Vaak in het midden van het land rondom Amersfoort.

 

Twee vragenrondes na afloop

Na afloop heeft iedere deelnemer twee vragenrondes via de mail. Loop je tegen iets aan? Lukt er iets niet? Mail en ik help je in twee rondes verder. Belangrijk: ik heb beperkt tijd en werk daarom met maximaal twee vragenrondes, zodat ik niet de persoonlijke filmassistent van een heleboel workshopdeelnemers word ;) Je kunt ervan uitgaan dat je na deze workshop en vragenrondes zelf aan de slag kan met het maken van video’s tijdens jouw shoots!

 

Dit kost een Time capsule workshop

Voor een plekje betaal je 500 euro, exclusief btw. Per datum zijn er maximaal 6 plekken beschikbaar. Klik op de maanden hieronder om te reserveren. Alle plekken tot en met augustus zijn vol. In december zijn er nog enkele plekken vrij.

Video-workshop-voor-fotografen.jpg

Data
&
jouw plek boeken

Klik op de maand om naar de check-out te gaan:


Mei: theoriedeel donderdag 18 mei 20.00 uur. Praktijkdeel dinsdag 30 mei 20.00 uur (vol).

 

Juni: theoriedeel dinsdag 13 juni 20.00 uur. Praktijkdeel dinsdag 20 juni 20.00 uur. Locatie: bloemenveld omgeving Meppel  (vol).

 

Juli: theoriedeel dinsdag 11 juli 20.00 uur. Praktijkdeel dinsdag 18 juli 20.00 uur  (vol).

Extra sessie juli: theoriedeel vrijdag 7 juli 20.00 uur. Praktijkdeel vrijdag 14 juli 20.00 uur. Locatie: omgeving Meppel bos, heide & water.

 

Augustus: theoriedeel dinsdag 1 augustus 20.00 uur. Praktijkdeel donderdag 10 augustus 20.00 uur (vol).

 

December (newbornvideo): theoriedeel maandag 11 december 20.00 uur. Praktijkdeel donderdag 14 december om 10.30 uur (laatste plekjes).

bottom of page