top of page

Een tijdscapsule die herinneringen tot leven brengt, recht uit het hart

Ik ben een gepassioneerde fotografe en altijd al gefascineerd door het vastleggen van de schoonheid van de wereld om me heen. Na jarenlang alleen foto's te hebben gemaakt, ontdekte ik een nieuwe passie: bewegend beeld. Het was alsof ik een nieuw medium had gevonden om mijn creativiteit te uiten en verhalen te vertellen.

Omdat ik wist dat er meer was dan alleen het maken van foto's begon ik hard te werken om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik besteedde uren en uren aan oefenen, experimenteren en ontdekken. Ik begrijp en weet hoe moeilijk het kan zijn om iets nieuws te leren, vooral als je het alleen moet doen. Daarom heb ik besloten om anderen te helpen  om betoverende en liefdevolle familievideo's te leren maken met mijn online Time capsule videocursus.

Deze uitgebreide cursus geeft jou de kans om te leren van mijn ervaringen en kennis en om jouw eigen creativiteit te ontdekken. Het is een gelegenheid om te leren hoe je verhalen kunt vertellen door middel van bewegend beeld en hoe je emoties en sfeer kunt vastleggen. Na deze cursus kun je zelf een familievideo maken, editen en delen met de gezinnen die je vastlegt. Zo geef je ze een hele nieuwe ervaring. En wat dacht je van de impact die het leren van video heeft op jou als fotograaf & op jouw bedrijf?

Door het moment te vangen in beeld & geluid breng je een shoot echt tot leven.

Tijdens de Time capsule cursus focussen we ons op video, maar ik laat je ook zien hoe ik tussendoor foto's maak. Dit doen we omdat je een gezin ook iets wilt geven om in te lijsten en op te hangen. De verhouding is ongeveer 75% video en 25% foto. Je zult zien dat je tijdens het filmen wil kunnen focussen op een van de twee. Daarom leer ik het je op deze manier aan. Voor jouw eigen shoots kun je zelf jouw verhouding bepalen.

 

Wat ook heel tof is aan het leren van video? Je leert heel anders naar jouw foto’s kijken, gaat nog meer ongeposeerd werken en in verhalen denken. Daarnaast gebruik ik zelf veel video voor mijn social media. De reels die ik maak zijn bijna allemaal gemaakt in Premiere Pro. Dat betekent dus dat we naast klassieke horizontale video’s ook verticale video’s leren maken. Je kunt wat je in deze cursus leert dus ook inzetten om jouw content mooier en levendiger te maken. Denk even aan hoe tof het zou zijn om bij elke shoot te filmen (al zijn het maar een paar fragmenten), de beelden te kleuren, het gezin blij te maken en deze beelden via reels te delen. :) Zo breng je ook jouw bedrijf en shoots tot leven.

Dit leer je:

 • De juiste instellingen van jouw camera, Premiere Pro sequence & export. Zodat alles matcht en je bijvoorbeeld slowmo beeld kunt verwerken.

 • Uit de hand filmen.

 • Belichting van de video zodat alles mooi geedit kan worden.

 • Hoe je een gezin aanstuurt door naar het licht te kijken zodat je vervolgens niet meer hoeft te praten. We nemen ook geluid op en daarom praat ik zo min mogelijk. Je gaat hierdoor verhalend en ongeposeerd werken.

 • Basic editing in Premiere Pro met alle shortcuts die ik voor elke edit gebruik. Denk aan snijden, plakken, kleuren, slowmo, geluid toevoegen, in- & uitfaden van beeld en geluid en verticaal en horizontaal editen.

 • Exportinstellingen Premiere Pro & natuurlijk tips voor muziek.

En dit heb je nodig:

 • Adobe Premiere Pro abonnement - om de video’s te editen.

 • Variabel ND-filter (Hoya) - zodat je met slowmotion kan werken.

 • Optioneel: shotgun microfoon om je geluid een upgrade te geven.

 • U3 SD-kaartje zodat je kunt filmen op hogere framerates.

 • Digitale spiegelreflex- of systeemcamera.

 • 35 mm 1.4/1.8 lens of een 50 mm 1.4/1.8 lens.

Theorie, meekijken & praktijk

 

De Time capsule workshop is in de online leeromgeving opgebouwd uit een theoriedeel en een deel waarbij je meekijkt tijdens het filmen en shooten. Het meekijkdeel bestaat uit een making of van een familyvideo en een newbornvideo. Je kunt dus na aankoop direct beginnen!

Op vrijdag 24 mei gaan we samen een mama en kindjes vastleggen tussen de bloemen. Deze shoot start om 19.00 uur en is in omgeving Meppel. Tijdens de shoot maken we videobeelden en foto's zodat je oefent met het afwisselen van foto en video tijdens een shoot. Dinsdag 21 mei bereiden we de shoot samen voor tijdens een zoomuurtje van 20.00 - 21.00 uur. Na afloop geef ik je feedback op je beelden. 

Sprankelende videokleuring

Dit is de Iniminipreset die je kent van mijn foto's, maar dan voor jouw video's. Je krijgt 5 videokleuringen om jouw beelden in Premiere Pro tot leven te wekken:

Classic: deze gebruik ik bij bijna alle videobeelden.

Darken: voor hele lichte buitensituaties.

Warm & Vibrant: als je extra kleur wilt toevoegen, gebruik ik vaak bij dronebeelden.

Indoor: voor je newbornshoot en andere binnenshoots.

Cool: een hele koele toning voor je video's die te veel verzadigd zijn of die je een mysterieuze sfeer wilt geven.

De kleuring is geschikt voor video's in kleurformaat rec. 709 (dit is de standaard opnamemanier op jouw camera) en logs.  Prijs: 199 euro incl. btw. Bij jouw bestelling ontvang je een download- en importeerinstructie. Het is belangrijk dat jouw video's juist belicht zijn voor een optimaal resultaat. 

Indeling Time capsule cursus 

Videotheorie

In een online cursusomgeving leer je alles wat je moet weten over het maken van video's. Hierin leg ik je ook Premiere Pro uit. Na dit deel ken je de instellingen die belangrijk zijn voor jouw camera en hoe je ze matcht met Premiere. Ook weet je hoe je slowmo moet filmen, wanneer je welke microfoon gebruikt en hoe je jouw films basic kunt editen en exporteren in Premiere pro. Je leert hoe je een klassieke horizontale video maakt maar ook hoe je er eentje in verticaal reelformaat maakt. Time capsule is twee jaar lang beschikbaar, vanaf de datum dat je meedoet.

Meekijken met hoe ik te werk ga

Het is ook heel fijn om te zien hoe ik de theorie toepas en hoe ik te werk ga tijdens het maken van een video. Dit zie je in twee meekijkvideo's: newborn & family buiten.

Dit kost de Time capsule videocursus

Om toegang te krijgen tot mijn wereld van video betaal je 999 euro, exclusief btw. Je kunt in 1, 2 of 4 termijnen betalen als je dat fijn vindt.

Video-workshop-voor-fotografen.jpg

Meteen starten met video's maken

Je krijgt direct toegang tot de theorie in de online leeromgeving. Deze theorie bestaat uit uitlegvideo's en -tekst. Hiermee kun je zelf van A tot Z aan de slag met video.

 

Inclusief meekijkvideo's bij een familievideo & -shoot + newbornvideo.

Je houdt 2 jaar toegang tot de online leeromgeving.

 

Er zijn nog 3 plekjes (van 4) beschikbaar voor de workshop op vrijdag 24 mei tussen de bloemen. Het theoriedeel is op dinsdag 21 mei om 20.00 uur.

bottom of page