top of page

De beste tips voor het fotograferen van je zwangere buik

Bijna iedereen die zwanger is, maakt heel veel foto's van haar zwangere buik. Want hoe magisch is het dat er een klein minimensje in je groeit? En die mooie buik verandert elke week, dus die moet je gewoon vastleggen. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het niet even makkelijk is om je buik mooi op beeld te krijgen. Ik heb al heel wat zwangerschapsshoots gedaan, op allerlei locaties en met allerlei verschillende buikjes. Je leest hieronder mijn beste tips voor mooie zwangerschapsfoto's.
In het comfort van je eigen huis fotograferen? Doe een boudoir shoot!

Een boudoir shoot is een fotoshoot die je tijdens je zwangerschap doet en die bij jou thuis plaatsvindt. Deze shoots zijn heel intiem en warm van sfeer. Je hoeft niet bang te zijn voor pottenkijkers omdat we de foto's allemaal in de slaapkamer en eventueel ook in de badkamer maken. Een boudoirshoot is ook een heel fijn alternatief wanneer het regent of koud is. Je draagt mooi en subtiele lingerie, een kimono of een mooie body waarin je buik goed uitkomt. Vooraf overleggen we over wanneer het beste licht in jouw slaapkamer valt.

Plan de fotoshoot van je zwangerschap op het strand met golden hour.

Als het weer goed is, kunnen we de zwangerschapsshoot op het strand in Den Haag plannen. Ik weet precies waar de rustigste plekjes zijn. De mooiste foto's maak je een uur voordat de zon ondergaat: een golden hourshoot. Het licht is dan heel mooi zacht en daardoor is je huid mooi belicht. Tip: ga in de zon staan en maak een tegenlicht foto waarbij je dus tegen de zon in fotografeert. De contouren van je buik komen dan heel mooi uit. Nog een tip: voel hoe de wind staat en ga zo staan dat je jurk of rok naar achteren wappert en de stof rondom je buik wordt geplooid.
Bij een zwangerschapsshoot draait alles om de contouren en de lijnen die je ziet. En natuurlijk om de connectie tussen mama en haar baby in haar buik. Door met tegenlicht te werken benadruk je de vormen die zo mooi zijn als je zwanger bent.Comments


bottom of page