De beste tips voor het fotograferen van je zwangere buik

Bijna iedereen die zwanger is, maakt heel veel foto's van haar zwangere buik. Want hoe magisch is het dat er een klein minimensje in je groeit? En die mooie buik verandert elke week, dus die moet je gewoon vastleggen. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het niet even makkelijk is om je buik mooi op beeld te krijgen. Ik heb al heel wat zwangerschapsshoots gedaan, op allerlei locaties en met allerlei verschillende buikjes. Je leest hieronder mijn beste tips voor mooie zwangerschapsfoto's.

  1. In het comfort van je eigen huis fotograferen? Doe een boudoir shoot!

Een boudoir shoot is een fotoshoot die je tijdens je zwangerschap doet en die bij jou thuis plaatsvindt. Deze shoots zijn heel intiem en warm van sfeer. Je hoeft niet bang te zijn voor pottenkijkers omdat we de foto's allemaal in de slaapkamer en eventueel ook in de badkamer maken. Een boudoirshoot is ook een heel fijn alternatief wanneer het regent of koud is. Je draagt mooi en subtiele lingerie, een kimono of een mooie body waarin je buik goed uitkomt. Vooraf overleggen we over wanneer het beste licht in jouw slaapkamer valt.

2. Plan de fotoshoot van je zwangerschap op het strand met golden hour.

Als het weer goed is, kunnen we de zwangerschapsshoot op het strand in Den Haag plannen. Ik weet precies waar de rustigste plekjes zijn. De mooiste foto's maak je een uur voordat de zon ondergaat: een golden hourshoot. Het licht is dan heel mooi zacht en daardoor is je huid mooi belicht. Tip: ga in de zon staan en maak een tegenlicht foto waarbij je dus tegen de zon in fotografeert. De contouren van je buik komen dan heel mooi uit. Nog een tip: voel hoe de wind staat en ga zo staan dat je jurk of rok naar achteren wappert en de stof rondom je buik wordt geplooid.

3. Neem je familie mee tijdens de zwangerschapsshoot

Hoe leuk is het om ook foto's te hebben van de grote broer of zus terwijl de mini nog in je buik zit? Ik zou altijd aanraden om je gezin mee te nemen tijdens de shoot. Deze foto's laten je later terugdenken aan de tijd dat jullie nog een gezinnetje van 3 waren. Wat je op deze foto ziet is heel tof om te doen met een grote broer of zus: laat hem of haar op. je buik zitten, knuffel samen en maak dan de foto.


4. De beste pose voor tijdens een zwangerschapsshoot

Dit is een van de beste poses die je kunt doen tijdens je zwangerschapsshoot. Misschien heb je het al eens geprobeerd maar komt je buik helemaal niet mooi uit als je zo zit? Ik heb de tip voor je: ga op een kussen zitten. Hier hebben we gewoon een hoofdkussen gebruikt. Daardoor kantelt je bekken iets en steekt je buik meer naar voren. Je wilt juist die mooie ronding laten zien op de foto, dus deze tip zou ik zeker uitproberen!