Dit ben ik 

Mijn naam is Anneloes van de Peppel en het vertellen van verhalen is mijn absolute passie. Iets waar ik elke dag mee bezig ben, continu nieuwe ideeën over bedenk en waar ik 's nachts van droom. Opgegroeid in Drenthe met een vader die fotograaf was, ontdekte ik zelf drie jaar geleden toen ik mama werd van Julius pas de echte waarde van beeld. Terwijl ik de foto's van de kraamweek in zat te plakken kon ik het niet droog houden. Wat gaat het snel... Ik maak foto's omdat ik hiermee grip probeer te krijgen op al het moois dat het leven geeft. Het is zo vluchtig, alles vliegt voorbij. In mijn foto's wil ik de magie vangen en de tijd stilzetten. Ik verwonder me over de transformatie die moeders doorgaan tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna. Een belangrijk thema in mijn werk is de krachtige en kwetsbare vrouw. Die wil ik graag aan je laten zien, zodat je jezelf kunt bewonderen en kunt zien hoe sterk en mooi je bent. Dat zelf kunnen zien is enorm empowering in deze fase van je leven en ik hoor vaak terug dat mama's na onze shoot met andere ogen naar zichzelf kijken. Daarmee krijgen mijn foto's een dubbele betekenis: een herinnering is voor altijd vastgelegd en een moeder die zichzelf mooi vindt en haar kracht ziet. 

Fotorolletjes en plakboeken 

Ik groeide letterlijk op tussen de fotoboeken, camera's en fotorolletjes doordat mijn vader fotograaf was. Als klein meisje had ik mijn eigen camera en fungeerde mijn zusje als model. De foto's moesten gemaakt worden in velden met wildbloemen, het liefst met een zacht zonnetje. Mijn ideeën verzamelde ik in plakboeken en op moodboards. Precies wat ik nu doe, deed ik toen ook al. Later ging al het geld dat ik met mijn bijbaantje verdiende op aan kleding en modetijdschriften en groeide mijn fotografie-oog verder en verder. Ik ben uiteindelijk Communicatie gaan studeren in Groningen (met een uitstapje naar Geschiedenis) en ik heb altijd affiniteit met beeld, kleur en compositie gehouden. Wat ik altijd 'lastig' vond is mijn gevoeligheid. Ik voel mensen en kindjes vaak goed aan. Wat vroeger lastig was, is nu mijn kracht geworden bij het maken van beelden. Ik werk tijdens het shooten geen 'lijstjes' met poses af, maar ga mee in de flow en mijn gevoel. Zo werk ik en zo is elke shoot anders. Jij krijgt op deze manier foto's van hoe jullie samen echt zijn. Unieke en authentieke verhalende beelden. 
 

Iniminifotografie.jpg

Herinneringen vastleggen zodat je nog eens terug in de tijd kunt 

In alle foto’s die ik voor jou maak, zit mijn hart en heel veel liefde. Aan elke foto besteed ik veel aandacht. Ik lever maatwerk voor jou, neem de tijd die nodig is en streef naar perfectie. Al mijn foto’s moeten ingelijst kunnen worden en het is mijn doel om jou dat ene moment, iedere keer dat je de foto ziet, te laten herbeleven. Eigenlijk geef ik je geen foto’s, maar een herinnering die voor altijd blijft bestaan. Een gevoel van hoe het toen was. Met mijn werk wil ik magie vangen en overbrengen. Ik kom met een open hart naar elke shoot en verbind mij met jullie om de mooiste beelden te kunnen maken. 
 


 

Behind the scenes foto door Eline Froukje photography

Het mooiste resultaat

Een mooie fotoserie van jouw gezin maken doe ik niet alleen. Samen bereiden we de shoot voor en ik stuur jullie vooraf een brochure met alle info die je nodig hebt om je voor te bereiden. Daarin staat bijvoorbeeld informatie over de locatie en tips voor je haar en make-up. We kijken samen naar de kleding die jullie gaan aantrekken: kloppen de kleuren met de omgeving waarin we foto's gaan maken? Passen de materialen en stoffen goed bij elkaar? Ik heb als extra service een klantengarderobe met droomjurken die je bij de shoot kunt boeken. Vaak leren we elkaar al een beetje kennen tijdens het afstemmen over de outfits, tijdstip en de locatie. Daardoor voelt het natuurlijk als we elkaar in het echt ontmoeten tijdens de shoot. De locaties waar we fotograferen zijn altijd geschikt voor kindjes zodat ze er lekker kunnen rennen en spelen. Ik vind het heel belangrijk dat het hele gezin zich op z'n gemak voelt, dan maken we samen de mooiste foto's. 

Meer weten?

Neem contact met mij op.

Julius en mama-2.jpg
Julius en mama-17.jpg